RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ліквідація Олімпійського коледжу в Києві і сутички з поліцією: всі деталі скандалу

У Києві ліквідують Олімпійський коледж, а під будівлею 24 вересня відбулась бійка з поліцією.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

До навчального закладу, який знаходиться біля станції метро "Лісова", приїхав автобус з правоохоронцями. Вони заявили, що у них є наказ. Кабмін ухвалив рішення приєднати коледж до Національного університету фізичного виховання і спорту (НУФВіС).

Однак студенти і викладачі проти таких "рейдерських дій". Вони вийшли на страйк біля будівлі, тоді і сталася бійка з поліцією. Правоохоронці кийками били протестувальників, також використовували газові балончики. В результаті постраждали, викладачі, представники коледжу і студенти. Деяких забрала "швидка".

Разом з тим представники НУФВіС заявили, що хотіли оголосити, що не мали наміру нікого звільняти.

У коледжі звинувачують поліцію в надмірному застосуванні сили. Також відзначають, що до постраждалих студентів та викладачів не пускали лікарів-працівників коледжу, а тільки медиків "швидкої".

Що говорить поліція

У Деснянському управлінні не стали спростовувати інформацію про побиття студентів і викладачів, але і не підтвердили її. Там підкреслили, що правоохоронці на місці "запобігали конфлікту". В результаті бійки троє людей опинилися в лікарні.

У зв'язку з подіями поліція відкрила провадження за статтею "хуліганство". Там стверджують, що поліцейські приїхали на виклик про сутичку біля коледжу. У той же час в навчальному закладі кажуть, що поліцейські були там з початку зустрічі. На час затримали директора коледжу, проте чнезабаром його відпустили.

Приєднання коледжу до університету

Таке розпорядження дав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 2 вересня 2020 року. Виходячи з цього Олімпійський коледж імені Івана Піддубного перетворюється в "Олімпійський професійний коледж імені Івана Піддубного" в складі НУФВіС.

Чиновники стверджують, що для самого коледжу після цього нічого не зміниться. Він буде окремим підрозділом в складі НУФВіС.

Але в коледжі висвітлюють іншу точку зору. Там кажуть, що головна мета - заволодіти 16 га землі, які належать закладу. Тому його приєднання до університету називають рейдерським.

Але згідно з офіційним реєстром, сам коледж зараз знаходиться в стані ліквідації. Про це студенти і викладачі дізналися лише 23 вересня поточного року.

Як повідомляв "Апостроф", в Коледжі інформаційних систем і технологій в Києві вчителька фізкультури грубо накричав на учня, момент потрапив на відео.