RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Дорожче, ніж на волі: в мережі показали фото платних VIP-камер Лук'янівського СІЗО

Журналісти показали фото VIP-камер в Лук'янівському СІЗО, яке знаходиться в Києві, де злочинці можуть жити за окрему плату.

Про це повідомляє видання "Сегодня lifestyle".

У камерах з поліпшеними умовами є всі необхідні блага для комфорту. Кімнати обладнані невеликою кількістю ліжок (не двоярусними, як в звичайних камерах), кондиціонером, мікрохвильовою піччю і плазмовим телевізором (в безкоштовних камерах його немає), холодильником.


З оплатою за "житло" в СІЗО можна розраховувати на душ і санвузол, які розміщені всередині.

Для ув'язнених там є простір, чого немає в звичайних камерах. Площа VIP-приміщень 35 кв. м на 4-х чоловік. У стандартній камері на засудженого виділяється 2,5 кв. м, а це зазвичай - 12-14 чоловік в одній кімнаті.

Також в платних камерах передбачається краще харчування. Кількість порції не змінюється, але є вибір, наприклад, риба або м'ясо.

Але ціна платних камер не маленька - 2 тисячі гривень за добу. В місяць це 12 тисяч гривень. Наприклад, за 2 тисяч гривень можна зняти на добу номер в хорошому готелі.

Гроші, отримані за VIP-розміщення засуджених, направляють на ремонт камер, які не придатні для утримання. З 19 травня 2020 року вдалося заробити 1293 гривень (станом на 22 січня). За цей час там жили всього 38 в'язнів.

Безкоштовна камера

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році в інтернеті показували фото Лук'янівського СІЗО в Києві, "знаменитого" тим, що ув'язнених там утримували в жахливих умовах.