RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Суд избрал меру пресечения генералу, отбившему Мариуполь

Печерський районний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони часів Порошенко Ігорю Павловському.

Про це повідомив Telegram-канал "ЛЕЩЕНКО ТУТ".

У справі про закупівлю кораблів і санітарних автомобілів у підприємств Порошенко/Гладковського його вирішено заарештувати. При цьому суд передбачив альтернативу у вигляді застави розміром майже півмільярда гривень.

Також Павловському раніше висували підозри в справах НАБУ щодо закупівель палива та вантажівок для ЗСУ.

Затримання Павловського

Нагадаємо, що Павловський був затриманий детективами НАБУ та САП 11 жовтня 2017 року. НАБУ підозрювало його в участі в корупційній схемі з витратами державних коштів. Загальна сума при закупівлі палива для потреб Міністерства оборони України склала 149 мільйонів гривень.

Затриманому повідомили про підозру у відповідності до частини 5 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

9 листопада 2017 року київський Апеляційний суд скасував домашній арешт і відпустив його під особисте поручительство двох військовослужбовців, які мають звання Героя України. Ними були Олександр Порхун та Ігор Герасименко.

30 квітня 2020 року, Павловському призначили заставу розміром 168 тисяч гривень і заборонили виїзд за кордон.

Нагороди

У 2014 році Павловський брав участь в боях за Маріуполь. Він командував сектором "М". За особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Павловський був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Також днями, в ефірі програми "Трикутник Іванської" на Апостроф TV, генерал Збройних сил України, перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України в 2016-2019 роках Сергій Кривонос розповів, в чому полягають протиріччя в справі Павловського.