RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Усі школи Києва можуть закрити на карантин: що кажуть у мерії

Київські заклади освіти, школи та дитсадки, масово не зачинятимуться на карантин. Рішення про перехід на дистанційну форму навчання залишається за керівництвом закладу.

Про це розповіла заступниця КМДА - Ганна Старостенко у своєму інтерв'ю.

Наразі у Києві переведено на дистанційний режим навчання близько 70 закладів освіти.

"Ми не виключаємо такої можливості [закриття на карантин, - ред.], тому що хворіє багато дітей у порівнянні з минулорічними сплесками епідемії. При середній заповненості ліжок у близько 17% ми бачимо, що показник дитячих госпіталізацій дещо вищий. Але у кожному закладі освіти ситуація різниться - на цей момент керівник закладу може самостійно прийняти рішення про переведення на дистанційну форму навчання", - пояснює Ганна Старостенко.

Також вона повідомила, що КМДА уважно стежить за показниками захворюваності дітей та користується рекомендаціями Міністерства освіти та науки.

Заступниця вважає, що немає потреби закривати всі 425 київських шкіл одночасно. До того ж, заклади освіти мають спеціальний регламент роботи під час ковіду та інструкцію про те, як діяти у разі, якщо захворіли діти в класі, вчителі або інші працівники.

"Ми вже діємо превентивно, але звісно ми будемо спостерігати за динамікою захворюваності дітей", - резюмує Старостенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що число заражень коронавірусом зросте до 50 тисяч: у НАНУ назвали терміни.