RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про нових власників телеканалу "112 Україна"

Новими власниками телеканалу "112 Україна" є його директор Юрій Будяк та юрист Олександр Наранович.

Про це пише видання uainfo з посиланням на блог "Novosti_o" в Livejournal.

Будяк та Наранович відмовилися коментувати, хто на даний момент фінансує роботу каналу, яка становить понад 750 тисяч доларів в місяць.

"Менеджмент 112-го каналу останні два роки приймає всі ключові рішення на каналі. Так було і до втечі Подщипкова. Зараз канал вперше про це повідомив офіційно. Найбільш імовірним інвестором, який закриває щомісячні витрати каналу є сама Тимошенко або близькі до неї бізнесмени", - вважають експерти медіа-ринку.

Сам канал цю інформацію не підтверджує.

Подщипков в інтерв'ю "Детектора Медіа" розповів, що попросив надати політичний притулок у Бельгії. Раніше він просив політичний притулок в Австрії, про що ЗМІ повідомив колишній креативний продюсер каналу Віктор Зубрицький.

"Ті, хто витрачають на канал майже мільйон доларів в місяць, точно роблять це з якоюсь метою. Найбільш ймовірно, що це допуск в ефір "правильних" спікерів і трансляція вигідних меседжів. Оскільки на каналі зараз в кожному випуску новин присутня Тимошенко, найбільш імовірним інвестором є саме вона", - вважають експерти.

Сам телеканал 112 Україна активно веде PR кампанію про спроби тиску і отримання контролю над ним представниками адміністрації президента України. Телеканал опублікував заяву, в якій повідомив, що колишній власник Андрій Подщипков передав корпоративні права в управління менеджменту каналу.

"Сьогодні позбавлення телеканалу ліцензій на мовлення вже розглядається судом. Крім того, телеканал "112 Україна" змушений постійно відбиватися від спроб маніпулювання питанням його придбання одним або іншим одіозним бізнесменом.

В результаті, питання тиску на телеканал вже не розглядається як питання тиску на свободу слова, а стає лише предметом політичних баталій. Тому "112 Україна" ставиться з побоюванням до нового витка скандалу навколо купівлі-продажу телеканалу, оскільки досі невідомо, яку мету переслідують його ініціатори.

Телеканал не контролюється ні Адміністрацією президента, ні урядом, ні будь-якої парламентською чи позапарламентською політичною силою. Канал "112 Україна" не є учасником переговорів про продаж або пом'якшення своєї редакційної політики ні з ким з політичних діячів країни. Для забезпечення гарантій редакційної незалежності власник телеканалу Андрій Подщипков дистанціювався від впливу на інформаційну політику "112 Україна" і передав свої корпоративні права в управління менеджменту телеканалу "112 Україна". Протягом останніх двох років на канал надходили пропозиції з придбання телеканалу від багатьох представників бізнесу та політичних сил країни, але жодного з можливих варіантів угоди не було досягнуто, предмет переговорів є комерційною таємницею телеканалу", - йдеться в заяві каналу.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоМедіа
Теги: