RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Національну громадську телерадіокомпанію України очолив Зураб Аласанія

Наглядова рада громадського мовлення обрала сьогодні, 10 квітня, главою правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) екс-гендиректора Національної телекомпанії Зураба Аласанію. Про це повідомляє gordonua.com.

У першому турі за Зураба Аласанію і Олега Наливайка проголосували вісім осіб, тому було оголошений другий тур, в якому Аоасанія отримав десять голосів "за" і сім "проти".

Аласанія керуватиме чотири роки і зможе обиратися на другий термін. Третій термін поспіль займати цю посаду він не зможе.

Посадовий оклад голови НГТУ складе 76,8 тис. грн. Наглядова рада зможе приймати рішення про надбавки, доплати і премії. Після обрання голови правління Наглядова рада протягом місяця вибере і призначить шістьох членів правління.

Відзначимо, на посаду голови НГТУ претендувало вісім осіб: Зураб Аласанія, тележурналіст Роман Вибрановський, режисер-постановник Олександр Зирін, співробітник телеканалу "2+2" Олександр Зорка, голова Держкомітету з телебачення і радіомовлення Олег Наливайко, кореспондент Polsat Марек Сіерант, а також керівник цеху електропідстанцій НГТУ Олександр Коваленко і колишній головний продюсер телекомпанії "Соціальне телебачення Сумщини" Юрій Дараган.

Громадське телебачення в Україні має почати роботу в 2017 році на базі перетвореної Національної телекомпанії України. Відповідно до закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення" глава правління обирається на конкурсній основі наглядовою радою НСТУ на чотири роки шляхом прямого, рівного, таємного голосування.

Нагадаємо, Зураба Аласанію було звільнено з посади голови Національної телекомпанії України 7 листопада 2016 року.