Необхідна саморегуляція: влада висловилася про введення цензури в Україні

Виконуюча обов'язки міністра інформаційної політики Еміне Джапарова виступає проти запровадження цензури в Україні.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Апострофу".

"Ось у цьому якраз і полягає основний виклик сучасності: в тому, що ми повинні витримати баланс. Так, йде війна. Так, є зовнішній вплив. Так, є маса пропагандистських ЗМІ, які працюють, у тому числі, і тут, в Україні... А наше головне завдання – не перетнути цю лінію між свободою слова і безпекою, розумієте?", - каже Джапарова.

Говорячи про це, чиновниця відзначає, що доктрина інформаційної безпеки була спробою систематизації, тому і не дає можливості закривати ЗМІ. Також вона розповіла, що список сайтів, які згідно з результатами моніторингу несуть загрозу інтересам країни, був переданий СБУ.

"Відчуваєте різницю? Не просто створювати авторитарний прецедент, а напрацювати процес, який забезпечить баланс між свободою слова та існуючими викликами, загрозами та небезпеками. Але є ще один момент, якщо ми говоримо про медіасферу. Я проти цензури", - говорить Джапарова.

Вона запевняє, що міністерство ретельно відстежує, щоб дії не були інтерпретовані як спроба що-небудь нав'язати і вважає саморегуляцію більш ефективним методом, ніж цензура.

Також читайте повний текст інтерв'ю Джапаровой "Апострофу": "Росія програє інформвійну, ми чітко знаємо, як бути з Кримом і Донбасом".