RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчений розповів, про що NASA повідомить на прес-конференції

Прес-конференцію NASA буде присвячено виявленню семи землеподобних екзопланет, що обертаються навколо ультрахолодного карлика TRAPPIST-1. Про це у блозі NASA Watch повідомив астробіолог, колишній співробітник агентства Кіт Коуінг, передає NakedScience.

За словами Коуінга, до висновку про тему прес-конференції він прийшов на підставі відкритих джерел. Так, вчений порівняв склад учасників заходу з їхніми останніми науковими публікаціями. Зокрема, він вказав, що серед спікерів заявлено астронома Майкл Гіллон (Michael Gillon), який спільно з іншими дослідниками у 2016 році займався спостереженням екзопланет у системі TRAPPIST-1, у тому числі TRAPPIST-1c, яка знаходиться на відстані 39,5 світлових років від Землі.

Минулого року команда під керівництвом Гіллона виявила три з цих космічних об'єктів, підтвердження про реєстрацію ще чотирьох екзопланет і стане темою нової зустрічі.

Передбачається, що крім розмірів (від 79 до 113 відсотків від земного) із Землею виявлені екзопланети, щонайменше шість з них, ріднить склад: вони складаються з кам'яних мінералів і при температурі поверхні від 0 до 100 градусів Цельсія можуть містити рідку воду.

Проте, Коуінг підкреслює, що фахівці NASA не знайшли на відкритих небесних тілах ознак життя.

Нагадаємо, прес-конференція NASA про відкриття, яке було зроблено при спостереженні за космічними об'єктами поза Сонячною системою розпочнеться 22 лютого о 20:00 за київським часом.