RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Амосова звернулася до уряду щодо іспитів "Крок" для студентів та інтернів

Ректор Національного медичного університету (НМУ) Катерина Амосова звернулася до уряду з клопотанням дозволити університету використати власний спецфонд для оплати послуг Центру тестування для студентів і інтернів, які навчаються за бюджетні кошти.

Відповідні звернення направлені на ім'я прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та Віце-прем’єр-міністра Павла Розенка.

"Під час зустрічі з Павлом Розенком я попросила особисто втрутитися в ситуацію, яка є предметом гострого занепокоєння університетської спільноти", - повідомила Амосова.

Використання спецфонду закриє "дірку" у відповідній статті витрат загального фонду, що була створена внаслідок незатвердження МОЗом витрат, вчасно запланованих НМУ. "Забезпечення виконання навчального плану нашими студентами і інтернами має бути реалізовано виключно в правовому полі, що і є спільною відповідальністю адміністрації НМУ і вищих органів виконавчої влади", - наголосила ректор університету.

Нагадаємо, що єдиним нормативним документом, що регламентує оплату вишами послуг Центру тестування за рахунок коштів, отриманих за платні послуги, є наказ МОЗ № 105, датований 1999 роком.

Нагадаємо, 20 лютого іспит «Крок-1.Стоматологія» був зірваний Центром тестування під приводом неукладання договору з НМУ. При цьому МОЗ не задовольнив бюджетний запит університету на цей рік для проведення іспитів, профінансувавши їх на 300 гривень, замість 456 тисяч.

Також чиновники МОЗ не надали жодної відповіді на 2 листи НМУ від 15 і 19 лютого з проханням виділити ці кошти.