У США створили унікального "сміттєвого" робота: опубліковано відео

Інженери з Массачусетського технологічного інституту (MIT, штат Массачусетс, США) створили робота, призначеного для сортування сміття "навпомацки".

Про це повідомляє видання ABCnews.

Робот являє собою маніпулятор, який здатний стискати предмети, і таким чином визначити матеріал, з якого вони зроблені. Візуальний контакт при розпізнаванні матеріалів виключається.

Відзначається, що для створення робота перед інженерами стояли два завдання - створити маніпулятори, здатні захоплювати предмети неправильної форми і оснастити їх сенсорами для визначення між ними різниці. У підсумку з завданням вдалося впоратися, і нового робота навчили розпізнавати предмети (папір, метал і пластик) без візуального контакту з 85-відсотковою ймовірністю вгадування.

Відзначається, що на кожному з пальців робота були встановлені датчики, які визначають ступінь стиснення і розтягування об'єктів.

Як повідомляв "Апостроф", в березні в мережі отримав популярність новий челендж: користувачі з усього світу прибирають сміття на забрудненій території і викладають фотографії "до" і "після" з хештегом #trashtag.