RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

У Китаї створили мавп з людським варіантом гену: фото

У Китаї були створені 11 макак з людським варіантом гену microcephalin (MCPH1), що відповідає за розвиток мозкових здібностей в ході еволюції.

Про це повідомило видання "Елементи" з посиланням на профільні китайські наукові ресурси.

Китайські вчені використовували лентівіруси для насадження в ембріони мавп людського гена, а потім підсаджували ембріони сурогатним матерям. В результаті вдалося отримати 8 трансгенних мавпочок першого покоління і три - другого ( "зараженими" сперматозоїдами).

Розвиток трансгенних макак відбувався нормально. Спостереження, проведені за стандартними методиками, показали, що звичайна поведінка трансгенних мавп (цикли сну і неспання, рухливість, харчова поведінка і т. д.) нічим не відрізняється від поведінки контрольних макак такого ж віку.

В ході інших досліджень стало ясно, що за рахунок людського гена у мавп покращилася короткочасна пам'ять (тест на вибір фігурок), а в мозку почали відбуватися нейронні процеси, характерні для розвиненої людини. Таким чином, гіпотеза про важливість "робочої пам'яті" для еволюції отримала підтвердження.

Метою створення трансгенних приматів в Китаї називають "біомедичні дослідження".

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Європейського генного архіву Аркаді Наварро заявив про те, що наука готова клонувати людей і, зокрема, геніальних спортсменів. Він запропонував зробити "копію" нападника "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі.