В Японії тестують надшвидкісний "поїзд-кулю": опубліковані фото і відео

В Японії тестують "поїзд-кулю" ALFA-X, що розвиває швидкість до 400 кілометрів на годину, і він стане найшвидшим діючим поїздом в світі.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

У виданні відзначили, що мережа залізниць для поїздів, що розвивають високі швидкості в Японії вже побудована, і по ній в даний момент пересуваються поїзда зі спеціальною конструкцією носових обтічників, які можуть розвивати швидкість до 320 км/годину.

При цьому уряд Японії хоче вдосконалити одну і гілок магістралі, так, щоб гранична швидкість руху поїздів по ній підвищилася. Саме по ній запустять новий "поїзд-кулю" Advanced Labs for Frontline Activity in Rail eXperimentation (ALFA-X), чий ніс виступає на 22 метра від кабіни, за рахунок чого він і здатний розвивати ще більшу швидкість - за розрахунками, близько 400 км/годину.

Також в уряді Японії поділилися планами запустити до 2027 року на залізницях країни маглеви - поїзди на магнітній подушці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео, на якій поїзд "Укрзалізниці" Трускавець-Дніпро під час поїздки заливає дощовою водою. Автор ролику подякував перевізника за комфорт у поїздці.