RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В КПІ розповіли про підготовку до виборів ректора

У головному технічному вузі України - Київському політехнічному інституті, незабаром вибори ректора, в світлі чого в ЗМІ запущена кампанія по дискредитації інституту і його керівництва.

Про це йдеться в прес-релізі інституту.

Відзначається, що ні студенти, ні колектив не пішли на поводу у провокаторів, а незалежні перевірки ВУЗу не показали правопорушень.

Всіма 138 базовими підрозділами університету було вирішено висунути на посаду ректора Михайла Згуровського, і міністерство освіти прийняло рішення внести його кандидатуру на голосування.

Зустріч кандидата з викладачами, співробітниками і студентами на розширеному засіданні Вченої ради запланована на 27 травня. На ній буде представлена зокрема, програма розвитку університету, основний посил якої - будувати нове на міцній, закладеній раніше основі. У планах кандидата названі: вдосконалення моделі дослідницького університету, розвиток інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge", взаємодія з високотехнологічним ринком праці України і світу, цифровізація суспільства і впровадження штучного інтелекту, створення новітніх технологій для сфери оборони країни і багато іншого.

Проект "Sikorsky Challenge" - це понад 70 наукових шкіл університету, які генерують ідеї і оформлюють їх на повноцінні винаходи, це факультети і кафедри, які готують конкурентоспроможних фахівців для бізнесу, це понад 110 компаній з США, Європи та України, які увійшли в "Sikorsky Challenge ", оскільки потребують підживлення новими винаходами і кваліфікованим персоналом. В інноваційний процес включено понад 20 фондів, які зацікавлені інвестувати в проривні стартапи. Це дозволило тільки за останні 10 років вивести на ринки України та інших країн світу понад 150 нових ефективних продуктів та послуг.

Слід зазначити, що зараз КПІ являє собою великий навчально-науковий молодіжний центр, з розвиненою спортивною інфраструктурою, палацом культури і мистецтв, політехнічним музеєм, чотирма базами відпочинку на Чорному та Київському морях і багато іншого.

Кандидат на посаду ректора Михайло Згуровський почав активно залучати меценатів, які об'єдналися в асоціацію випускників КПІ, системний бізнес, а також ініціативних студентів, розвиваючих свої проекти. Він сформулював основні принципи, яким повинен слідувати глава КПІ, наступним чином:

"Ректор нашого університету завжди повинен пам'ятати, що вийшов з КПІ, йому зобов'язаний своїм становленням, а тому повинен працювати на його розвиток і престиж, підтримувати і захищати своїх колег, поважати честь і гідність кожної людини незалежно від її статусу чи посади, не ставити себе над нею, намагатися розуміти точку зору кожного; висловлювати повагу і шану старшим, які є носіями мудрості і унікального досвіду; успадкувати від своїх попередників на посаді ректора всі кращі для КПІ підходи; бачити в кожному студентові талановиту особистість, а в кожному співробітникові - однодумця і соратника, бути вдячним за виконане і вміти вибачати помилки і слабкості".