Чи захищає вакцина БЦЖ від коронавірусу: в ВООЗ зробили несподівану заяву

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зробила несподівану заяву про вплив щеплення проти туберкульозу на ризик зараження коронавірусом COVID-19.

Про це йдеться в її бюлетені.

Стеження за кожним і смертельне "цунамі": як коронавірус атакує світ і Україну (оновлюється)

За даними ВООЗ, немає підтверджених даних про те, що вакцина Бацила Кальмета-Герена (БЦЖ) захищає людей від інфікування вірусом, що викликає COVID-19.

В організації підкреслили, що вже проводяться два клінічних випробування, які стосуються цього питання, але поки що вакцинацію БЦЖ для запобігання коронавірусу не рекомендують.

Варто відзначити, що раніше в The New York Times вийшла новина, яка буквально "підірвала" інтернет-простір - у публікації йшлося про те, що щеплення БЦЖ нібито захищає від корона вірусу.

Керівник відділу досліджень інфекційних захворювань в Дитячому клінічному інституті Мердока в Мельбурні Найджел Кертіс заявив, що вакцина БЦЖ може зміцнити імунну систему, щоб вона краще захищалася від цілого ряду різних інфекцій, в тому числі і коронавірусу. Однак він визнав, що з'ясувати її ефективність проти COVID-19 вдасться тільки на практиці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені заявили про нові симптоми коронавірусу - спочатку можуть з'являтися не лихоманка і кашель, як вважалося раніше, а головний біль, запаморочення і розгубленість.