RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Вчені виявили небезпечний вид денного сну

Китайські вчені з'ясували, що денний сон не такий вже і корисний.

До такого висновку прийшли в дослідженні ESC Congress 2020 року, пише MedicalXpress.

Вони виявили, що засипати вдень більше, ніж на годину, може бути згубним для здоров'я.

"Денний сон поширений у всьому світі і зазвичай вважається здоровою звичкою. Поширена думка, що денний сон покращує працездатність і нейтралізує негативні наслідки недосипання. Наше дослідження ставить під сумнів ці широко розповсюджені думки", - сказав автор дослідження доктор Чже Пань з Медичного університету Гуанчжоу в Китаї.

У дослідженні вчених узагальнено наявні дані для оцінки взаємозв'язку між дрімотою і ризиком смерті від всіх причин і серцево-судинних захворювань. В аналіз було включено 313 651 учасника з більш ніж 20 досліджень. Дрімали близько 39% учасників.

Аналіз показав, що тривалий сон (більше 60 хвилин) був пов'язаний з підвищеним на 30% ризиком смерті від всіх причин і на 34% більшою ймовірністю серцево-судинних захворювань в порівнянні з відсутністю денного сну. Коли приймався до уваги нічний сон, тривалий сон був пов'язаний з підвищеним ризиком смерті тільки у тих, хто спав більше шести годин на добу.

Короткий сон (менше 60 хвилин) не виявився небезпечним для розвитку серцево-судинних захворювань.

"Результати показують, що більш короткий сон (особливо менше 30-45 хвилин) може поліпшити здоров'я серця у людей, які погано сплять ночами", - сказали вчені.

Як писав "Апостроф", в Британії почали тестувати на людях вакцину від коронавірусу. Перевіряти її будуть на 50 волонтерах у віці від 18 до 55 років.