RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені знайшли спосіб перетворити солону воду на Марсі на кисень і паливо

Команда з Вашингтонського університету в Сент-Луїзі розробила систему, яка дозволить астронавтам перетворювати солону воду на Марсі на кисень і паливо, коли вони приземляться на Червоній планеті в 2033 році.

Про це повідомляє Daily Mail.

Раніше воду на Марсі вважали безкорисною. Вона там заморожена, а також змішана з сіллю.

Завдяки новим технологіям астронавти зможуть використовувати цю воду. Система за допомогою електрики розкладе солону воду на кисень і водень. Вона вже довела свою ефективність в марсіанській атмосфері при низькій температурі.

"Наш марсіанський електролізер сольового розчину радикально змінює логістичний розрахунок місій на Марс і за його межами. Ця технологія однаково корисна на Землі, де вона відкриває океани як життєздатне джерело кисню і палива", - сказав учений Віджей Рамані з Вашингтонського університету.

Рамані і його команда хочуть створити портативну версію, яка буде безперервно працювати на Червоній планеті і може працювати без необхідності нагрівання або очищення джерела води.

Відзначають, що цей сольовий електролізер виробляє в 25 разів більше кисню, ніж експеримент NASA по використанню кисневих ресурсів на місці, який був запущений з марсоходом в липні 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", в США пояснили процес незрозумілою втрати води Марсом, мільярди років тому Червона планета нагадувала молоду Землю з жарким і вологим кліматом і океанами рідкої води.