RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Археологи знайшли останки "монстра", який жив 230 млн років тому, і відтворили його вигляд: фото

У Бразилії виявлено останки першого м'ясоїдного динозавра, якого називають найстарішим предком тиранозаврів. Він жив 230 мільйонів років тому і був розміром приблизно два метри в довжину.

Про результати досліджень повідомили на сайті Unilad, опублікувавши малюнок, який відтворює зовнішній вигляд цієї "допотопного" істоти.

За словами палеонтолога Родріго Мюллера з Федерального університету Санта-Марія (Бразилія), еритровенатор, скам'янілі останки якого нещодавно було виявлено, з'явився на зорі епохи динозаврів.

"Він належить до роду таких страшних і хижих динозаврів, як тиранозавр та велоцираптор, відомих з Парку Юрського періоду, проте існував приблизно на 150 мільйонів років раніше від них", - підкреслив учений.

Незважаючи на свої невеликі розміри, цей динозавр був процвітаючим хижаком, який в основному харчувався ящірками, комахами та іншими примітивними ссавцями.

"Це був швидкий і злісний мисливець з сильними м'язами ніг. У тварини були гострі, як леза зуби. Ми вважаємо, що його шкіра мала структури, схожі на пір'я", - додав він.

Фрагментовані останки, в тому числі стегнова кістка, найдовша і міцна в тілі, було викопано на фермі в найбільш південному штаті Бразилії - Ріу-Гранді-ду-Сул. Поряд зі скам'янілостями динозаврів, археологи також виявили останки кількох інших тварин, на яких полював еритровенатор.

Як повідомляв "Апостроф", в Монтані (CША) виявили останки двох динозаврів Triceratops horridus і Tyrannosaurus rex, які померли понад 67 мільйонів років тому і були поховані разом в одній могилі, на них були бойові шрами.