RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Вчені знайшли останки стародавньої риби - пережила вимирання динозаврів 66 млн років тому: фото

Британські палеонтологи випадково виявили останки давньої риби, розміром з велику білу акулу, яка пережила вимирання динозаврів 66 мільйонів років тому.

Як пише Express, відкриття вчених з Портсмутського університету є різновидом так званих "живих копалин" латимерій.

Ці морські тварини все ще плавають в наших морях, переживши вимирання в крейдяно-палеогеновому періоді, яке призвело до винищення динозаврів.

Найдивнішим було те, що відкриття відбулося зовсім випадково. Професора Девіда Мартілла, палеонтолога зі Школи навколишнього середовища, географії та геолого-геофізичних досліджень Університету, попросили ідентифікувати велику кістку в приватній колекції в Лондоні.

Колекціонер купив зразок, вважаючи, що кістка була фрагментом черепа птеродактиля. Професор Мартілл був дуже здивований, виявивши, що це не одна кістка, а безліч тонких кісткових пластинок.

"Тільки одна тварина має таку будову, і це латимерія", - розповів він.

Експерти підрахували, що вона могла бути більше 5 м в довжину, що робить реліквію значно більшою, ніж сучасні латимерії, що перебувають під загрозою зникнення, чия максимальна довжина - 2 м.

Як повідомляв "Апостроф", на березі водосховища в Сінгапурі місцеві жителі виявили дивну істоту, яка налякала їх своїм виглядом - великі щелепи і гострі зуби нагадували доісторичного монстра.