RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У NASA почали збірку революційної міжпланетної станції: фото

NASA приступило до етапу складання та клінічних випробувань міжпланетної станції Europa Clipper, яка буде запущена до Космосу в 2024 році.

Про це йдеться на порталі космічного агентства.

Очікується, що міжпланетна станція займеться дослідженнями крижаної поверхні і підповерхневого океану супутника Юпітера Європи, де можуть бути сприятливі умови для розвитку життя.

Астронавти припускають, що під крижаною корою супутника Юпітера ховається водний океан, який не замерзає через гравітаційний вплив на Європу. На його існування вказують викиди гейзерів, виявлені телескопом "Хаббл" і зондом "Галілео".

На борту Europa Clipper фахівці розмістять дев'ять наукових приладів: магнітометр, аналізатори пилових частинок і плазми, радар, спектрографи, спектрометри і камери. За допомогою такого обладнання NASA планує скласти карти складу і морфології поверхні Європи, які дозволять виявити відмінності в товщині крижаної кори.

Крім цього, міжпланетна станція дослідить склад гейзерів і визначить властивості океану, а для обміну даними з Землею апарат буде використовувати 3-метрову антену з сонячними панелями.

Фото: nasa.gov

Фото: nasa.gov

Раніше ми розповідали, що в NASA оцінили ймовірність зіткнення Землі з астероїдом в найближчі 100 років.