RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вчені знайшли невідомі раніше види тварин - жили в Китаї 120 млн років тому: фото

Вчені виявили два нових види риючих тварин, які жили на північному сході Китаю 120 мільйонів років тому.

Про це пише dailymail.

Викопні види ідентифіковані як далекі предки ссавців. Один на одного вони абсолютно не схожі, але одна спільна риса у них все-таки знайшлася - обидва ці види були так званими риючими тваринами. Залишки скелетів Fossiomanus sinensis і Jueconodon chenispiky, показують, що у них були кігті, призначені для створення тунелів.

Вони також представляють собою перших "тварин-копачів", виявлених в цій екосистемі.

"Існує безліч гіпотез про те, чому тварини риються в землі і живуть під її поверхнею, - говорить провідний автор дослідження Джин Мен, куратор відділу палеонтології Американського музею природної історії. - Для захисту від хижаків, для підтримки щодо постійної температури тіла або для пошуку джерел їжі, таких як комахи і коріння рослин".

Крім того, у цих істот була виявлена ще одна незвичайна особливість: подовжений хребет. Зазвичай у ссавців налічується 26 хребців від шиї до стегна. Однак у представників виду Fossiomanus було 38 хребців, а у Jueconodon - 28. Вчені вважають, що це могло бути результатом генних мутацій, що визначають кількість і форму хребців на початку ембріотичного розвитку тварин.

Раніше шведські вчені провели генетичний аналіз останків єпископа Педера Вінструпа, що жив в 17 столітті, і похованого разом з ним мертвонародженого 6-місячного немовляти і прийшли до висновку, що вони були пов'язані кровною спорідненістю.