RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ученые нашли новые доказательства возможной жизни за пределами Земли

Науковці вважають, що на одному з супутників Юпітера - Європі - може існувати певна форма життя - вулканічна активність на морському дні Європи може все ще тривати.

Про це пише Express.

Тепло вулканів може допомогти життю існувати, оскільки Європа, можливо, постійно мала рідину протягом своєї 4,5-мільярдної історії. Потепління Європи також частково викликано газовим гігантом Юпітером.

Коли крижаний місяць обертається навколо Юпітера, величезного гравітаційного тяжіння може бути досить, щоб "прогнути" внутрішню частину, що виділяє кінетичну енергію. Вона може нагріти океани настільки, що там гіпотетично могло б існувати мікробне життя.

"Наші результати надають додаткові докази того, що підземний океан Європи може бути середовищем, що підходить для виникнення життя. Європа - одне з рідкісних планетних тіл, які могли підтримувати вулканічну активність протягом мільярдів років, і, можливо, єдине тіло за межами Землі, яке має великі водойми і довготриваюче джерело енергії ", - зазначила Марія Бехоункова з Карлова університету в Чеській Республіці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в NASA показали фантастичне фото циклонів на Північному полюсі Юпітера.