RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вчені знайшли останки невідомого раніше виду динозаврів - ці гіганти жили майже 100 мільйонів років назад: фото

Знайдений в Австралії новий вид гігантських зауроподів належить до групи титанозаврів. Вони мали гігантські розміри та харчувалися рослинною їжею.

Про це йдеться в дослідженні в журналі PeerJ.

Повідомляється, що останки величезного динозавра знайдені в штаті Квінсленд ще у 2004 році. Кістки виявили палеонтолог Робін Маккензі і її чоловік Стюарт під час перегонки худоби.

Тепер, після багатьох років досліджень, Музей природної історії Ероманга повідомив, що останки належать найбільшому динозавру, коли-небудь знайденому на території Австралії.

За словами вчених ящероногий Australotitan cooperensis був масивним, з довгою шиєю, і досягав 25-30 метрів в довжину і 5-6,5 метра у висоту. Дослідники назвали його Купером.

"Це величезний фантастичний звір. Уявіть, що хтось розміром з баскетбольний майданчик ходить по суші", - йдеться в статті.

На думку дослідників, гігант жив на рівнинах нинішнього Квінсленда 92-96 мільйонів років тому і харчувався рослинною їжею. Відзначається, що в ті часи Австралійський континент становив з Антарктидою єдине ціле.

Фото: https://peerj.com/

Нагадаємо, раніше палеонтологи визначили новий вид динозаврів Tlatolophus galorum після того, як зразок віком близько 73 млн років був виявлений в північній Мексиці.