RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Сінгапурі виявлені затонулі кораблі з унікальними артефактами: фото і відео

У територіальних водах Сінгапуру, біля острова Педра-Бранка, були виявлені два історичних затонулі кораблі з артефактами, в тому числі з китайською керамікою 14 століття.

Про це пише channelnewsasia.

За даними ISEAS, дві корабельні аварії сталися в різні періоди.

Перше затонуле судно з китайською керамікою могло датуватися 14 століттям, часом, коли Сінгапур називався Темасеком, йдеться в дослідженні. Деякі з ключових знахідок включають миски Longquan, також були виявлені фрагменти біло-блакитних порцелянових чаш з мотивами лотоса і піона часів династії Юань.

Другим, як зазначається в дослідженні, швидше за все, було торгове судно Shah Munchah, затонуле під час подорожі з Китаю назад в Індію в 1796 році.

Артефакти, витягнуті з цього корабля, включають ряд китайських керамічних і не керамічних артефактів, таких як предмети з мідного сплаву, скляного піщаного агату, а також чотири якоря і дев'ять гармат корабля.

Директор відділу досліджень сказав, що ці відкриття мають важливе значення для розкриття історії Сінгапуру.

Раніше на дні Гудзона американські археологи виявили кам'яні знаряддя , вік яких перевищує 9 тисяч років. Осколки обсидіану знаходяться на відстані 4 тисяч кілометрів від свого геологічного джерела.