RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На розвиток людської цивілізації могло вплинути падіння комети - гучна заява вчених

Людська цивілізація могла виникнути внаслідок потужного удару комети, що стався понад 13 тисяч років тому.

Про це повідомляє Archeology News Network.

Вчені з Единбурзького університету стверджують, що 13 тисяч років тому відбувся найбільш руйнівний космічний вплив з часів зникнення динозаврів. Зіткнення Землі та комети відбулося до початку періоду неоліту. Тоді люди переключилися зі способу життя мисливців на збирачів, зосередились на сільському господарстві. Це міг спровокувати удар комети, який знищив багато великих видів тварин і поклав початок невеликому льодовиковому періоду, який тривав понад 1000 років.

“Ця велика космічна катастрофа, здається, була увічнена на гігантських кам’яних стовпах Гебеклі-Тепе, можливо, першому в світі храмі, який пов’язаний із зародком цивілізації в Родючому півмісяці південно західній Азії. Можливо, цивілізація почалася з вибуху?”, - каже доктор Мартін Світман з Інженерної школи Единбурзького університету.

Шотландські дослідники стверджують, що в них вистачає доказів на користь цієї теорії. Проаналізували геологічні дані з Північної Америки і Гренландії, куди, як вважають, впали найбільші фрагменти комети. Аналіз дійсно показав надлишкові рівні платини та скупчення наноалмазів, які утворюються під час вибухів високих енергій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що причиною вимирання динозаврів на Землі могло стати те, що Юпітер виштовхнув на сонячну орбіту велику комету.