RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Археологи знайшли "лопати" в одному з найдавніших монетних дворів: фото

Група китайських археологів під час розкопок в провінції Хенань виявили древній монетний двір віком 2500 років і "монети-лопати", які використовували за часів династії Чжоу в Китаї.

Про це пише видання Аncient-origins.

За даними ЗМІ, розкопки проходили на території міста Гуаньчжуан, який в стародавні часи був адміністративним центром держави Чжен, однією з головних регіональних держав, що існували до створення китайської імперії.

Група археологів натрапила на майстерню з виробництва виробів з бронзи, де знайшли різні форми для карбування монет, а також фрагменти самих "монет-лопат" і металеві відходи виробництва.

Археологи називають ці монети "лопатами" через їх схожість з відомим інвентарем. "Монети-лопати" вважаються найстарішою формою грошей, яка була в про часи династії Чжоу в Китаї. Ці гроші також були в обороті під час імперії Чжен до тих пір, поки їх обіг не був заборонений першим китайським імператором в 221 році до нашої ери.

Дослідження показало, що "монети-лопати" почали карбувати в 640-550 роках до нашої ери. Це говорить про те, що вік монетного двору становить 2500 років. Відкриття групи археологів робить монетний двір одним з найстаріших у світі.

"Виготовлення монет було одним з найбільш революційних фінансових нововведень в історії людства. Воно дозволяло легко торгувати, підраховувати і накопичувати багатство", - підкреслив доктор Хао Чжао з Університету Чженчжоу.

Фото: ancient-origins.es

Фото: ancient-origins.es

Фото: ancient-origins.es

Фото: ancient-origins.es

Раніше ми розповідали, що археологи знайшли на "піратському острові" древню схованку зі зброєю.