Інфікуються не захворюючись: кажани можуть стати ключем від перемоги над COVID-19

Кажани можуть допомогти людству в боротьбі з коронавірусною інфекцією. Такий висновок зробили в ході дослідження вчені з Австралії.

Про це повідомив портал StudyFinds.

В процесі еволюції ці літаючі ссавці розвинули дуже сильний імунітет. Він дозволяє їхньому організму інфікуватися безліччю хвороб без симптомів. На думку вчених, цей "досвід" могла б перейняти людина. Однак для цього потрібно детально вивчити імунну систему та геном кажанів.

На тлі пандемії це дослідження вкрай важливе. Вірус COVID-19 стрімко мутує і кожен новий штам все більш небезпечний і агресивний.

"Запобігання інфекції або надання пацієнтам можливості викорінити COVID - це кінцева мета. Але невідомо, коли це стане можливим. Тому зусилля по визначенню безпечних і ефективних методів лікування для запобігання прогресування COVID до середньої та тяжкої стадій захворювання мають вирішальне значення в боротьбі з цим захворюванням", - пояснює провідний автор дослідження професор Нольден з Університету Монаша.

За його словами, аналіз організму кажанів дав багатообіцяючі результати, які зможуть допомогти людству в майбутньому при нових епідеміях і пандеміях.

Раніше ми також повідомляли про те, як відрізнити "Дельту" від інших штамів коронавірусу.