RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У Єгипті вчені знайшли останки косатки з ногами і зробили важливе відкриття

У єгипетській частині пустелі Сахара вчені виявили останки чотириногої косатки віком 43 мільйони років. На думку фахівців, це - новий вид, який допоможе зрозуміти процес еволюції.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

За словами вчених, відкриття цього нового виду має вирішальне значення для розуміння процесу еволюції древніх китів в морських ссавців, яких ми знаємо сьогодні.

Фото: studyfinds.org

Нещодавно виявлений вид косаток, що отримав назву Phiomicetus anubis, ймовірно, досягав більше трьох метрів в довжину і важив понад 900 кг. Швидше за все, він існував період еоцену, приблизно 56-34 мільйона років тому. У цих косаток була довга морда і гострі зуби, прикріплені до масивних щелеп.

"Коли анатомічні дані привели нас до висновку, що це новий вид китів, це було дивовижне відчуття радості й ентузіазму. Цей внесок значно просуває розуміння ролі, яку африканські води грали в еволюції китів в еоцені", - зазначив провідний автор дослідження Абдулла Гохарі.

Як повідомляв "Апостроф", група американських генетиків Гарвардської медичної школи на чолі з Джорджем Черчем вже зібрала 15 млн доларів для свого проекту по "воскресінню" шерстистих мамонтів.