Студенти Могилянки не ухвалили рішення про страйк через скандальні вибори Квіта в президенти вишу

2 лютого о 15.00 розпочалося засідання Студентської колегії та Конференції студентів за наслідком скандальних виборів президента НаУКМА, які пройшли з порушеннями, але які визнав Оргкомітет.

У МОН заявили, що не можуть визнати вибори такими що відбулися, бо з дільниці була викрадена скринька з бюлетенями. Натомість професор НаУКМА Олексій Гарань заявив, що через це студенти Могилянки нібито збираються на страйк.

Однак, під час засідання Студентської колегії та Конференції студентів НаУКМА делегати ідею страйку не підтримали. Низка з присутніх виступили проти зриву освітнього процесу. Також присутні констатували, що не можуть ухвалювати такі рішення без урахування позиції більшості студентів Могилянки, а тому пролунала пропозиція для початку провести збір підписів, і вже визначатися на їх підставі.

Крім того, серед мотивів відмови від страйку лунали припущення, що суспільством він може бути розцінений як підтримка якогось конкретного кандидата, що суперечить демократичному волевиявленню усього колективу НаУКМА.

Окремі з присутніх пропонують замість страйку організувати протести, проте які саме та з якими правовими наслідками для академії - студенти поки не визначилися.

Дискусія триває вже годину, і за безапеляційні акції протесту виступає одних з делегатів Максим Бондар, вказуючи, що "важлива підтримка Квіта", інакше Шкарлет буцімто "забере у Могилянки бюджетні місця". Інші делегати попросили колегу не вдаватися до маніпуляцій.

Під час другого туру виборів в НаУКМА з дільниці була викрадена скринька з бюлетенями. Її повернули через деяких час розбитою з одного боку. Іншу скриньку невідомі залили зеленою фарбою, і частину бюлетенів було пошкоджено.

Згодом, Сергій Квіт у Фейсбук назвав себе і свою команду "чесними та безсумнівними" переможцями виборів.

Інша кандидат на посаду Олександра Гуменна, натомість, інформувала про неможливість встановити об’єктивні результати голосування через інциденти з пошкодженням скриньок та бюлетенів.

В самій Могилянці вже запропонували скликати збори академічної спільноти, щоб визначитися із проведенням чергових (шостих перевиборів) президента академії.