RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Колись поєднував Англію та Уельс: в Британії знайшли міст, якому 2000 років, фото

У Великій Британії археологи знайшли 2000-річний дерев'яний міст, який колись поєднував Англію та Уельс. Її, швидше за все, збудували римляни.

Про це повідомляє Dailymail.

Читайте також: Носили правителі та жерці майя: археологи показали фото незвичайної знахідки

Йдеться про дерев'яну споруду, яку побудували римлянами 2000 років тому, було виявлено в багні під час "екстремального відливу".

Саймон Меддісон з Археологічного товариства Чепстоу заявив: "Команда виявила вертикальні колоди в приливній калюжі на місці римського переходу. Поки не буде отримано результатів, ми не дізнаємося, напевно, період структури. Ми в захваті від того, чого нам вдалося досягти, і з нетерпінням чекаємо на результати побачень".

Археологи взяли зразки деревини, які тепер піддадуться радіовуглецевому датуванню, щоб визначити точний вік моста. У археологів було всього дві години, щоб розкопати його, і їм довелося вдатися до допомоги спеціалізованих рятувальних команд через небезпечний характер їхнього завдання.

У археологів було всього дві години, щоб розкопати його, і їм довелося вдатися до допомоги спеціалізованих рятувальних команд через небезпечний характер їхнього завдання.

Стародавній перехід з'єднує маршрут між Уельсом та Англією приблизно за півмилі вгору за течією від Чепстоу до села Татшил у Глостерширі.

Раніше "Апостроф" писав, що археологам вдалося відкрити раніше невідоме стародавнє місто цивілізації майя на півострові Юкатан.

Вас також може зацікавити:

Що являє собою календар майя: вчені розкрили таємницю

У Мексиці знайшли зображення стародавніх правителів, які жили 2500 років тому: фото

Навіщо стародавні майя використовували ртуть: вчені розкрили секрет