РосЗМІ повідомили, що Україна готує зухвалий бойкот спортивного свята Путіна

Федерація футболу України (ФФУ) розглядає бойкот чемпіонату світу з футболу 2018, який пройде в Росії.

Про це повідомляє Известия з посиланням на свої джерела.

Таке рішення може бути прийнято, якщо збірна України пройде в фінал ЧС-2018.

"Влада України і чиновники ФФУ всерйоз розглядають можливість бойкоту майбутнього чемпіонату світу-2018. Українська сторона сумнівається в тому, що напруженість у відносинах з Росією зникне на момент проведення турніру. У зв'язку з цим українські спортивні чиновники опрацьовують варіант, при якому країна добровільно відмовиться від участі у фінальній частині чемпіонату світу в 2018 році у випадку, якщо збірна України туди кваліфікується", - повідомило джерело.

В Федерації футболу України не стали ані виключати, ані підтверджувати такий розвиток подій.

"Сьогодні нам не хотілося б торкатися теми політики. Будемо говорити про футбол. Відбірковий цикл триватиме для збірної України ще протягом півтора року, тому обговорювати що-небудь передчасно. Давайте розмовляти на цю тему з наближенням заходу. Завдання, яке поставив головний тренер національної команди Андрій Шевченко, — вийти з групи і кваліфікуватися на чемпіонат світу-2018. Про те, що буде далі, будемо говорити потім", — заявив віце-президент ФФУ Ігор Кочетов.

Як повідомляв "Апостроф", в стартовому матчі кваліфікації чемпіонату світу-2018 Україна приймала Ісландію. Матч завершився нічиєю.