Російські легкоатлети не вийдуть на міжнародну арену до листопада

Незалежна інспекційна комісія Міжнародної федерації легкої атлетики порадила не відновлювати членство Всеросійської федерації легкої атлетики в IAAF.

Про це заявив голова комісії Руне Андерсен за підсумками засідання Ради IAAF.

Функціонер зазначає, що спортсменів допустять до змагань лише в тому випадку, якщо Російське антидопінгове агентство повністю відновить свою роботу.

"Всеросійська федерація легкої атлетики не буде відновлена як член IAAF, поки Російське антидопінгове агентство не буде повністю відповідати Кодексу WADA і не буде функціонувати. У травні вони почнуть функціонувати, проводити аналізи, а повністю, згідно з планом, агентство буде відновлено до листопада 2017 року. Ми не рекомендуємо відновлювати ВФЛА до цього моменту. Участь спортсменів – це інше питання, з липня була можливість для атлетів брати участь у змаганнях, цей пункт залишається, спортсмени можуть подати заявку на участь у стартах під нейтральним прапором", − зазначив він.

Зазначимо, що через покарання Росія може пропустити чемпіонат Європи у Белграді і чемпіонат світу в Лондоні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський боксер Олександр Повєткін, який двічі за рік провалив допінг-тест, виключений з рейтингу Всесвітньої боксерської ради (WBC).