Готова боротися за свої принципи: відома українська шахістка не поїде на ЧС в Саудівську Аравію

Українська чемпіонка світу з рапіду і бліцу Анна Музичук відмовилася їхати на світову першість з шахів, яке пройде в Саудівській Аравії.

Про мотиви свого рішення Музичук розповіла на своїй сторінці в Facebook.

"Через кілька днів я втрачу обидва своїх чемпіонських титули - один за іншим. Просто тому, що я вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити з супроводом на вулиці і взагалі не відчувати себе вторинною істотою.

Рівно рік тому я виграла обидва цих титули і була найщасливішою людиною в шаховому світі, тепер же я відчуваю себе дуже погано. Я готова боротися за свої принципи і пропустити чемпіонат, де за п'ять днів я могла заробити більше, ніж на десятці турнірів разом узятих", - написала Музичук.

"Це все дратує, але найбільше засмучує те, що нікому немає до цього діла. Це по-справжньому гірке почуття, але нікому не вдасться змінити мою думку і мої принципи. Те ж саме стосується і моєї сестри Марії - я дуже рада, що вона розділяє мою точку зору. І так, для тих, кого це хвилює - ми ще повернемося", - також зазначила українська шахістка.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в мережі зняли пародію на курйозний логотип шахового чемпіонату світу.