Скандал за участю команди з України в чемпіонаті футбольних сепаратистів: силовики почали перевірки

Служба безпеки України з'ясує, хто з українців поряд з представниками угорської діаспори представляв команду із Закарпаття на чемпіонаті футбольних сепаратистів (команд з невизнаних країн, регіонів, меншин і територій), який пройшов у Лондоні.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила прес-секретар управління СБУ в Закарпатській області Людмила Коршунова.

"СБУ перевіряє інформацію щодо участі в так званому "чемпіонаті" зареєстрованих в Закарпатській області осіб. За попередніми даними, які ще уточнюються, кілька таких осіб брали участь в псевдотурнірі. Очікується їх повернення для опитування цих учасників щодо обставин їх участі в цьому заході", - сказала Коршунова.

Також ще до заяви спецслужб на участь команди із Закарпаття в турнірі футбольних сепаратистів звернув увагу міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Вважаю, що правоохоронні органи повинні були б зустріти команду з "дружнім" прийомом на Батьківщині і запитати, звідки у них фінансування, чиєю підтримкою користуються гравці, та й взагалі поставити ще багато питань", - написав Клімкін у Facebook.

Крім того, стало відомо, що Федерація футболу України дискваліфікує всіх українських футболістів, які брали участь в матчах під егідою Конфедерації незалежних футбольних асоціацій (ConIFA).

Відзначимо, що команда з Закарпаття під назвою "Карпаталья" виграла чемпіонат, у фіналі обігравши в серії пенальті команду з Північного Кіпру (3:2).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що футболіст українського клубу два роки виступав за клуб ватажка так званої ДНР.