RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Захоплювався Черчесовим: відрахований з "Карпат" воротар зробив нову заяву на підтримку збірної Росії

Голкіпер молодіжної команди "Карпат" Михайло Готра, який був відрахований з клубу за підтримку збірної Росії на ЧС-2018, спробував виправдатися і вибачитися за свій вчинок, при цьому знову захопився російською збірною.

Свою позицію Готра виклав в Instagram.

"Все своє свідоме життя я віддав спорту, а саме улюбленій грі - футболу, яким наповнена кожна клітина мого тіла. Я був далекий від політики і громадянського життя, проте останні події розкрили мені всю суть брудної... Я і не думав, що мій емоційний вчинок стане топ-новиною, яка сколихне не тільки нашу державу, а й ближнє зарубіжжя. Тому тверезо оцінюючи свій вчинок, я починаю все осмислювати інакше.

Я був, є і буду щирим українцем. Я був і залишаюся відданий українському футболу і його традиціям, які розпочаті українською школою футболу в далекому Радянському Союзі.

Так вийшло, що я, як багато хто, серед багатьох знаменитих голкіперів минулого, захоплювався грою зірки радянського футболу Черчесова. І спостерігаючи за грою збірної Росії, яка вибила прогнозованого лідера Іспанію, я був в захваті від Черчесова як тренера. Своїми діями хотів показати, що простий голкіпер став у ці дні надією всіх росіян. Я не мав наміру прославляти російський футбол, хоча на даному етапі в захваті від фортуни російських футболістів, яких називали аутсайдерами, які показують на ЧС-2018 непрогнозовано хороші результати", - написав Готра.

"З приводу реакції "Карпат" і їх уболівальників. Зараз я дійсно осмислив свій вчинок і зрозумів, що для уболівальників він неприйнятний. Я розумію і приймаю весь той шквал обурення, яких виходить від них. Дійсно, всі вболівальники є відданими патріотами своєї держави і українського футболу, і в цьому я в захваті від них.

Саме перед уболівальниками хочу вибачитися за свій емоційний вчинок, оскільки кожен уболівальник повинен бути емоційним і приймати рішення на емоціях, тому що без емоцій футбол - це як нічні танці на кладовищі. З приводу рішення клубу. Вважаю, що в професійному футболі рішення повинні прийматися не на емоціях", - також зазначив воротар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український тренер Мирон Маркевич заявив, що принципово не дивиться матчі збірної Росії на чемпіонаті світу-2018.