Названо ім'я найкращого футболіста Європи

УЄФА назвав ім'я найкращого футболіста Європи за підсумками сезону 2017-2018. Їм було визнано півзахисника "Реала" Луку Модріча.

Нагороду найкращому футболістові року Модріч отримав у ході церемонії жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів, яка пройшла в Ньоні.

"Це неймовірно, дуже гордий тим, що отримав цю нагороду. Дякую "Реалу", моїм тренерам, партнерам по команді. Ця нагорода належить їм, так само, як і мені", - сказав Модріч.

Нагадаємо, в минулому сезоні хорват разом з "Реалом" виграв Лігу чемпіонів.

Відзначимо, що до фінального списку претендентів на нагороду також входили форвард "Ліверпуля" Мохамед Салах і Кріштіану Роналду ("Реал"/"Ювентус").

Володаря нагороди вибрало журі, до якого увійшли 80 тренерів клубів-учасників групового етапу Ліги чемпіонів і Ліги Європи, а також 55 журналістів з усіх асоціацій УЄФА.

Крім того, було названо найкращих гравців Ліги чемпіонів 2017-2018. Всі призи забрали представники "Реала". Найкращим голкіпером було визнано Кейлора Наваса, найкращим захисником - Серхіо Рамоса, найкращим півзахисником - Луку Модріча, а найкращим нападником - Кріштіану Роналду, який перейшов в "Ювентус" вже влітку.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в збірній України зробили свій вибір в голосуванні за найкращого гравця року за версією ФІФА.