З надією на перемогу: як Україна стартувала в відборах на Європу

У матчі 1-го туру відбіркового турніру чемпіонату Європи зустрінуться збірні Португалії та України. Зустріч відбудеться 22 березня в Лісабоні на стадіоні "Да Луш".

ПОРТУГАЛИЯ - УКРАЇНА: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

Початок матчу о 21:45.

Українська збірна в шостий раз в своїй історії візьме участь у відборі на Євро. Раніше нашій команді лише одного разу вдалося пройти через відбірковий турнір і пробитися в фінальну стадію, це сталося на Євро-2016.

У п'яти попередніх стартових поєдинках відбору українці здобули дві перемоги, один раз зіграли внічию, а також двічі зазнали поразки. На виїзді українці починали турнір один раз і завершили матч внічию.

Євро-1996. Україна на своєму полі зазнала несподіваної поразки від Литви з рахунком 0:2. У підсумку, турнір команда завершила на четвертому місці в групі.

Євро-2000. Україна вдома в блискучому стилі розібралася з Росією - 3:2. Українці посіли друге місце в групі, пробилися в стикові матчі, в яких програли Словенії.

Євро-2004. Збірна України мала беззаперечну перевагу в поєдинку з Вірменією, але в кінцівці зустрічі втратила перевагу в два м'ячі - 2:2. Турнір українці завершили на третьому місці.

Євро-2008. Українська національна команда вдома здобула нелегку перемогу над Грузією - 3:2. Відбір пройшов для нас невдало - лише четверте підсумкове місце.

Євро-2012. Україна пройшла до фінального етапу не беручи участь у відборі в якості господині турніру.

Євро-2016. Збірна України на своєму полі програла Словаччині з рахунком 0:1. У групі українці фінішували на третьому місці, потрапили в стикові матчі, в яких перемогли Словенію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що збірна України зазнала втрати перед битвою з Португалією.