Колишній тренер "Шахтаря" вибачився за образу легенди України

Колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вибачився за свої слова про екс-наставника "Динамо" Валерія Лобановського. Раніше Луческу був незадоволений тим, що журнал France Football поставив його набагато нижче українця в рейтингу найкращих тренерів в історії.

Вибачення Луческу приніс в ефірі програми "ПроФутбол".

"Приношу свої вибачення. Не думав, що буде такий резонанс. Прекрасно розумію, що Лобановський чудовий тренер. Він був важливим тренером і створив систему. "Динамо" тих часів було командою системи. Щастя киян, що у них був такий класний наставник. Він давав результат. Шкодую про свої слова.

Я правда здивувався його місцю в рейтингу, але потім усвідомив, яким класним тренером він був. Шкодую, що так і не зіграв проти нього в чемпіонаті України", - сказав Луческу.

Нагадаємо, що Лобановський зайняв в рейтингу шосте місце, а Луческу виявився лише на 41-й позиції.

Лобановський за свою тренерську кар'єру вісім разів ставав чемпіоном СРСР, а також п'ять разів чемпіоном України. Український фахівець двічі вигравав з "Динамо" Кубок володарів Кубків і один раз Суперкубок УЄФА. На рахунку Луческу вісім титулів чемпіона України, а також по два чемпіонства в Туреччині і Румунії. Крім того, він вигравав Кубок УЄФА і Суперкубок УЄФА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Лобановський увійшов до топ-3 в почесному рейтингу.