Головний бій року в UFC скасований через коронавирус

Російський боєць змішаних єдиноборств (UFC) Хабіб Нурмагомедов заявив, що його бій з американцем Тоні Фергюсоном не відбудеться 18 квітня через пандемію коронавирусу в світі.

Про це росіянин повідомив на своїй сторінці в Instagram.

"Сиджу вдома на карантині і читаю реакцію людей на ситуацію навколо мого бою, виходить весь світ повинен сидіти на карантині, уряди всіх країн і відомі люди всього світу закликають людей дотримуватися вимог безпеки, щоб обмежити поширення хвороби заради порятунку людей, а Хабіб, звільнений від всіх зобов'язань і повинен демонструвати свободу волі і тренуватися, літаючи по всьому світу, ризикуючи своїм життям заради бою? Я все розумію і точно не менше вас засмучений скасуванням бою, напевно у мене, як і у всіх інших, було багато планів після бою, але я не в силах контролювати все це. Супердержави і найбільші компанії нашого часу в шоці від того, що відбувається, кожен день ситуація змінюється непередбачувано. Але Хабіб все одно повинен битися, так виходить? Бережіть себе і поставте себе на моє місце ", - написав Нурмагомедов.

Таким чином, бій Нурмагомедов - Фергюсон зірвався вже в п'ятий раз. Вперше суперники повинні були зустрітися в 2015 році, але тоді бій був скасований через травму ребра у росіянина. Через рік поєдинок не відбувся, тому що в легенях Фергюсона утворилося скупчення рідини. У 2017 році бійців знову спіткала невдача. Цього разу в Хабіба з'явилися проблеми з нирками через екстренне зниження ваги. У 2018 році всього за тиждень до бою Фергюсон отримав розрив хрестоподібних зв'язок коліна.

31-річний Нурмагомедов є чинним чемпіоном UFC у легкій вазі. За свою кар'єру він провів 28 боїв, в яких здобув 28 перемог. В активі 31-річного Фергюсона 25 перемог при трьох поразках.

Раніше повідомлялося, що Хабіб влаштував скандал під час дуелі поглядів з Фергюсоном.