RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Спорт

Новини

19 вересня

Всі новини

Найкращий тренер в історії збірної України отримав державну нагороду: відео

Колишньому головному тренеру збірної України Олегу Блохіну вручили орден князя Ярослава Мудрого II ступеня.

Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ).

Нагороду Блохіну вручив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. Нагородження відбулося в Будинку футболу в Києві.

"Висока нагорода для одного з найяскравіших футбольних талантів України! Це чудова нагода, щоб згадати пам’ятні сторінки, які Олег Володимирович вписав у футбольну історію нашої держави як гравець і як тренер національної збірної України. Дякую пану міністру за високу відзнаку для нашого колеги, який зараз реалізує свої знання і досвід на посаді співголови Ради стратегічного розвитку професіонального футболу УАФ! Дякую Олегу Блохіну за відданість грі та історичні перемоги українського футболу на міжнародній арені!" - сказав президент УАФ Андрій Павелко.

68-річний Блохін тренував збірну України з 2003 по 2007 рік, а також з 2011 по 2012 рік. Під його керівництвом українська національна команда в 2006 році добилася головного досягнення в своїй історії - вихіду до чвертьфіналу чемпіонату світу. Під час перебування футболістом Блохін сім разів ставав чемпіоном СРСР, двічі завойовував Кубок володарів Кубків, ставав володарем Суперкубка УЄФА. У 1975 році Блохін був визнаний найкращим футболістом Європи і отримав "Золотий м'яч".

Раніше повідомлялося, що головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко показав, як він відпочиває в Барбадосі.