RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

FIFA назвала найкращих тренера, голкіпера і гравця 2023 року

Напередодні в Лондоні відбулася церемонія нагородження The Best FIFA Football Awards 2023, на якій було названо найкращих спортсменів року, визначених шляхом голосування головних тренерів та капітанів національних збірних та журналістів з усього світу.

Про це йдеться на офіційному сайті FIFA.

Читайте також: Матч відбору на Євро-2024 зірвано через теракт

Найкращим тренером 2023 року визнано головного тренера "Манчестер Сіті" Пепа Гвардіола. Спеціаліст отримав приз на церемонії FIFA The Best. Іншими кандидатами на цю премію були Сімоне Індзагі ("Інтер") та Лучано Спаллетті (збірна Італії/"Наполі"). Минулого сезону "Ман Сіті" під його керівництвом виграв Кубок Англії, АПЛ та Лігу чемпіонів. Пізніше вони стали переможцями Суперкубка УЄФА та клубного чемпіонату світу.

Найкращим гравцем 2023 року за версією ФІФА визнано форварда "Інтер Майамі" та збірної Аргентини Ліонель Мессі. Аргентинець не прибув на церемонію FIFA The Best, нагороду він отримає пізніше. Іншими кандидатами були Ерлінг Голанд ("Манчестер Сіті", Норвегія) та Кіліан Мбаппе ("ПСЖ", Франція). Раніше Мессі також став володарем "Золотого м'яча". У 2023 році він виграв Кубок ліги з "Інтер Майамі" та чемпіонат Франції з "ПСЖ". 36-річний нападник у 2022 році виграв чемпіонат світу зі збірною Аргентини. Він перейшов в "Інтер Майамі" влітку і провів 14 матчів за нову команду У його активі 11 голів та 5 асистів.

Найкращим голкіпером 2023 року за версією ФІФА визнано воротаря "Манчестер Сіті" та збірної Бразилії Едерсон. Гравець отримав премію на церемонії FIFA The Best. На неї також претендували Яссін Буну ("Аль-Хілаль"/"Севілья", Марокко) та Тібо Куртуа ("Реал", Бельгія). Минулого сезону "Ман Сіті" з ним виграв Кубок Англії, АПЛ та Лігу чемпіонів. Пізніше вони стали переможцями Суперкубка УЄФА та клубного чемпіонату світу.

На церемонії FIFA The Best було названо символічну збірну 2023 року . До неї увійшли Тібо Куртуа (Реал, Бельгія), Кайл Вокер (Манчестер Сіті, Англія), Джон Стоунз (Манчестер Сіті, Англія), Рубен Діаш (Манчестер Сіті, Португалія), Бернарду Сілва (Манчестер Сіті, Португалія), Джуделлі Реал, Англія), Кевін де Брюйне (Манчестер Сіті, Англія), Ерлінг Голланд (Манчестер Сіті, Норвегія), Кіліан Мбаппе (ПСЖ, Франція), Ліонель Мессі (Інтер Майамі/ПСЖ, Аргентина), Вінісіус Жуніор (Реал, Бразилія) . До цього головний тренер Манчестер Сіті Пеп Гвардіола отримав премію як найкращий тренер 2023 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що донецький "Шахтар" оголосив припинення контракту з тренером Патріком ван Левеном.

  • Вас також може зацікавити:

"Дякую Україні": Луческу йде з "Динамо"

В "Динамо" оперативно знайшли заміну Луческу: стало відомо, хто очолив "біло-синіх"

Андрій Шевченко повторив свій історичний гол фіналу Ліги чемпіонів: відео