RU  UA

Шкіряк: Убитий під Києвом - цікава особистість

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк розкрив деталі про бізнесмена Ігоря Плекана, якого застрелили під Києвом. За його словами, ця людина була цікавою особистістю з кримінальною історією.

Про це він заявив в ефірі "Апостроф TV".

"Вбитого чоловіка дуже складно назвати столичним бізнесменом, його сім'я жила досить скромно. Особу вбитого досить цікава. Він фігурував в кримінальних виробництвах. Фігурував в справі про напад і замах на життя одного з активістів. Ім'я назвати не можу, так як поки йде слідство", - заявив Шкіряк.

Він додав, що на місці злочину не було ніяких автоматів. Інформація про декілька нападаючих також не відповідає дійсності. Поки мова йде про одну людину, якого розшукують. Кілер дійсно вийшов з кущів, він був в камуфляжі і масці, зробив сім пострілів. Одна з куль потрапила чоловіку в голову і це стало причиною смерті. На місці йдуть всі необхідні слідчі дії.

"Всього три версії того, що сталося: кримінальні розборки, напад через професійну діяльність або помста. Загиблий фігурував також в справах, які пов'язані з організацією мітингів або акцій протесту", - запевнив Шкіряк.

Раніше повідомлялося, що київський бізнесмен, віце-президент боксерського клубу Ігор Плекан, якого вбили на очах у 7-річного сина, коли вони разом з ним їхали на дачу, був замовником замаху на координатора C14.