RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Ізраїлі пояснили, де Кремль може почати війну, щоб відвернути увагу від України

Iзраїльський політолог, президент Інституту східного партнерства (Єрусалим) Авраам Шмулевич вважає, що президент РФ Володимир Путін може відкрити ще один фронт у Чечні.

Про це Шмулевич розповів Online.ua.

"У Чечні бояться того, що буде ще одна російсько-чеченська. Путін нічого не вміє, окрім як воювати. В Сирії і Україні все дуже сумнівно, не всі плани реалізовані. Цілком можливо, що на Кавказі буде створений фронт для відволікання уваги від України і Сирії", — заявив ізраїльський політолог.

"Є небезпека міжнаціональних зіткнень, особливо між осетинами і інгушами, а також між осетинами і грузинами. У той же час на Кавказі багато людей, які знають, що таке війна, і хочуть її уникнути, вирішити всі проблеми мирним шляхом. Є ймовірність, що здоровий глузд та інстинкт виживання у кавказців переможуть. Вони — давні народи, які тривалий час уживалися один з одним. Але боюся, що Москва, у разі свого відходу, зробить все, щоб спалахнуло полум'я міжетнічних зіткнень. Так, як були запущені конфлікти в Абхазії, Осетії і Карабаху", — зазначає Шмулевич.

Як повідомляв "Апостроф", в чеченському селі Кенхи (Шатойский район) 12 травня був спалений будинок місцевого жителя Рамазана Джалалдинова, який деякий час тому опублікував звернення до главі Чечні Рамзану Кадирову зі скаргою на умови життя.

9 травня в столиці Чечні місті Грозному на одному з КПП прогримів потужний вибух.