RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні пояснили, чим для РПЦ загрожує ігнорування Всеправославного Собору

Співробітник Інституту релігії та суспільства Анатолій Бабинський розповів про наміри Російської православної церкви щодо проведення Всеправославного Собору.

Про це йдеться в статті "Апострофа".

"Про те, що Москва буде намагатися торпедувати проведення цього Собору або навіть зірвати його, було зрозуміло давно. Питання було тільки в тому, чи поведеться Константинопольський на ці провокації, або він піде до кінця. Як ми бачимо, він пішов до кінця. Всі Православні Церкви вирішили скликати Собор і Вселенський патріарх, як їх духовний лідер виконує рішення Православних Церков", - сказав Бабинський.

Як він сказав, незважаючи на те, що Собор пройде без участі чотирьох православних Церков, його рішення можна вважати Всеправославним.

Також співробітник Інституту релігії та суспільства зазначив, що ігнорування Собору РПЦ ще сильніше ускладнить відносини між Константинопольським і Московським Патріархатами, однак, як вважає Бабинський, до розриву між двома церквами справа все ж не дійде.

Детальніше читайте у статті "Один шанс за тисячу років: чи зможе українська церква відокремитися від російської" на "Апострофі".