RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Туреччині поліція розігнала гей-парад: адепти Путіна в замішанні

Звістка про те, що турецька поліція розігнала гей-парад в Стамбулі, викликало подив у строронникв політики президента РФ Володимира Путіна, які не знайшлися, як реагувати на таку сітацію.

Про розгін гей-параду повідомляє Reuters, передає Lenta.ru.

Відзначається, що поліція Туреччини застосувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону акції секс-меншин. Захід співпав зі священним для мусульман Рамаданом (в 2016 році він проходить з 5 червня по 4 липня).

Співробітники спецпідрозділів оточили площу Таксім — головний символ прав і свобод. Вони також оточили кілька десятків демонстрантів, після чого почалися бійки, передає BBC News.

Гей-парад був раніше заборонений в цілях забезпечення безпеки та захисту громадського порядку. Інша щорічна хода представників ЛГБТ-співтовариства, яка повинна було відбутися 26 червня, також виявилася під забороною.

Новину про розгiн гей-параду обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"Це вже крок на зустріч до примирення з Росією", — написав один з росіян.

"Вата завжди потай любила Ердогана", — відповіли йому на сайті.

"Молодий, гарний собою, слово міцне сказати може, дівчата його люблять. Все що потрібно для душевного спокою за країну", — пояснив перший коментатор.

Такі суперечки викликали здивування у користувача, який не підтримує Путіна.

"Ватники, я не зрозумію, ви за Ердогана або за геїв в даній ситуації?", — з іронією запитує він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше виник ажіотаж навколо новини про те, що в ході "Маршу рівності" в Києві правоохоронцями були затримані "50 агресивних учасників гей-параду".