RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий адепт "Новоросії" розповів про великий провал Путіна в Сирії

Російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником так званого проекту "Новоросія", розповів про те, як російські військовослужбовці разом з урядовими військами президента Сирії Башара Асада зазнали розгрому під Раккою.

Про це Несміян написав у своєму Facebook.

"Останні новини практично зсередини колишнього вже ударного угруповання, яке йшло на Ракку. Повний розгром. Сталася або зрада, або боягузтво і паніка. Почалося все з втечі якогось підрозділу, після чого побігли всі. Зупиняти було нікому. Ніякого організованого відходу не вийшло, в котлі залишилося близько тисячі сирійців, їх зараз просто розстрілюють і добивають", - описує катастрофу Несміян.

"Втрати оцінюються в 300 чоловік тільки убитими, але це дуже приблизно, очевидно, що буде значно більше - в рази. Основне питання насправді - що з нашими. Там були і регулярні, і "іхтамнєти". Наразі їхня доля невідома, хоч виходять вони організовано, щільною групою. Авіація допомогти не може, через те що відступ перетворився на кашу, визначити хто де практично неможливо, перемішані порядки. Рятує тільки одне - ІГІЛ просто не чекав такого подарунка, тому немає системного добивання, йдуть постійні нальоти", - розповідає блогер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явився відеозапис підриву смертником автомобіля в Сирії у районі Пальміри. На відео зображений автомобіль, на якому смертник під'їхав до позицій сирійських військових. За даними видання AMIN, атака терориста — частина контрнаступу IГIЛ на Пальміру.