RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російський журналіст помітив нездоровий інтерес путінців до "вибачень" Ердогана

Російський журналіст Антон Красовський зазначив, що росіяни і російська влада виявили надмірний інтерес до того, щоб у листі президента Туреччини Реджепа Ердогана до президента Росії Володимиру Путіну містилися вибачення за збитий російський літак.

Про це він сказав в інтерв'ю Ехо Москви.

Красовський нагадав нещодавній миролюбний посил Путіна до США про те, що США - єдина в світі наддержава, на який в США ніхто не звернув уваги.

"Важливо те, що в Америці ніхто і не помітив цей путінський текст про наддержаву Сполучені Штати, тому що в Америці і так всі знають, що США – єдина наддержава на землі, і думка Путіна або Ердогана, або Меркель, або Кемерона, або кого завгодно з цього приводу нікого не хвилює. А тут дуже хвилювалися, тому що для нас, насамперед, для самих так болючі ці відносини з Туреччиною", - каже журналіст.

Він зазначив, що турецький туристичний бізнес дуже важливий для росіян і тема санкцій для росіян в цьому ключі дуже болюча.

"І насправді, це для нас був травматичний досвід, і ми чекали, що ось він прийде... А наш государ, все одно важливіший, ніж їх – ну ось один вклоняється низько, а інший ще нижче і ми знову будемо дружити проти всього: проти «Гейропи» і проти «клятих піндосів», - зазначив Красовський.

Як повідомляв "Апостроф", російська влада та ЗМІ заявили, що в листі Ердоган вибачився перед Путіним за збитий турецькою владою російський літак, що порушив повітряний простір Туреччини минулогоу року. Але з'ясувалося, що в листі Ердоган лише висловлює співчуття родині загиблого льотчика і висловлює готовність виплатити їй матеріальну компенсацію.