RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Дипломат звинуватив Обаму в беззубості перед російською загрозою

Директор фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко вважає неадекватною реакцію США на переслідування американських дипломатів в Росії.

Про це він написав у своєму Facebook.

Дипломат нагадав про численні публікації в ЗМІ та скарги американських дипломатів, що російські спецслужби залякують і тероризують співробітників посольства США в Росії.

"Форми "роботи" по-російськи невибагливі – демонстративно ходити хвостом за всіма дипломатами, приходити без запрошень на якісь прийняття і здійснювати скандали, замовляти скандальні статті в ЗМІ, вночі прокрадатися в апартаменти, зупиняти під різними приводами автомобілі з дипломатичними номерами тощо... підстерегти дипломата в темному закутку і від усього серця "начистити йому рило". Або ось в одного нещасного в квартирі просто, вибачте, высрались посеред кімнати на килим", - пише Яременко.

За словами дипломата, такі кроки практикувалися ще в часи холодної війни, але тоді на них завжди була адекватна відповідь американських спецслужб, тепер же адекватної реакції з боку адміністрації Барака Обами не було.

"Рішення Обами попросити Путіна не хуліганити та впроваджені курси для співробітників Держдепу "як позбутися і пережити російську нав'язливість", з моєї точки зору, абсолютно беззубе і неадекватне до сформованої ситуації", - заявив Яременко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Путін назвав США єдиною наддержавою у світі.