RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Журналіст розповів, як генсека НАТО на саміті у Варшаві застали зненацька

На прес-конференції, присвяченій підсумкам першого дня саміту НАТО, який проходить у Варшаві, генсека Альянсу Йєнса Столтенберга застали зненацька несподіваним питанням про Білорусь.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофу".

Зокрема, журналістка з Білорусі поставила генсеку запитання, чи вирішувалося на саміті білоруське питання і чому на подію не була запрошена білоруська делегація.

Почувши це запитання, Столтенберг зам'явся і повідомив, що на саміт запрошені країни-члени Альянсу, включаючи Чорногорію, чий прем'єр-міністр 19 травня підписав протокол про приєднання своєї країни до НАТО.

Бажаючи закінчити свою думку, Йєнс Столтенберг закликав на допомогу географію і заявив, серед іншого, що "Білорусь — це країна, яка знаходиться по сусідству з кількома країнами-членами НАТО".

Нагадаємо, в лютому Європейський Союз зняв санкції з 170 білорусів, у тому числі з президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах висміяли публікацію британським таблоїдом The Sun політичної карти з країнами-членами Європейського Союзу, на якій Білорусь була відзначена як частина ЄС.