Стало відомо про рішення ЄС щодо санкцій проти Росії

Євросоюз продовжить санкції проти Росії та бойовиків Донбасу, термін дії яких закінчується 15 вересня.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в європейських дипломатичних колах, яке зараз перебуває в Братиславі, де завтра розпочнеться дводенна зустріч керівників МЗС 28 країн Євросоюзу.

За його словами, продовження санкцій станеться, швидше за все, вже наступного тижня.

Джерело в дипломатичних колах ЄС стверджує, що таке рішення буде ухвалено без обговорення, оскільки ситуація в Україні не змінилася і реалізація Мінських угод так і не відбулася.

Нагадаємо, раніше ЄС продовжив санкції для Росії 12 березня. Санкційний список включає 146 осіб; в ньому знаходяться як представники російської влади, так і бойовики самопроголошених ДНР і ЛНР, а також організації, що їх пiдтримують. Санкції забороняють фігурантам списку в'їзд до ЄС, вони також припускають, що всі активи людей, які підпадають під санкції, в європейських банках повинні бути заморожені.

Як повідомляв "Апостроф", вчора український Кабмін прийняв рішення продовжити антиросійські санкції, що викликало ажіотаж у соцмережах. В українському списку санкцій було 388 фізичних осіб та 105 юридичних осіб, але його розширять ще 259 фізичними та 46 юридичними особами, при цьому максимально синхронізують з європейськими списками.