RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Військовий інцидент Путіна з Ісландією викликав бурхливу реакцію в РФ

Російські бомбардувальники пролетіли в небезпечній близькості від ісландського пасажирського літака.

Про інцидент, який стався 22 вересня, повідомило 26 числа видання Iceland Monitor.

Ісландські диспетчери помітили російські військові літаки, коли ті перебували в 88 км від пасажирського лайнера, що летів з Рейк'явіка до Стокгольму, і повідомили про це пілотові. Вдруге з ним зв'язалися, коли бомбардувальники перебували в 24 км.

За словами пілота, вони летіли приблизно на два кілометри нижче пасажирського літака.

Агенція France-Presse з посиланням на МЗС Ісландії повідомляє, що три Ту-160 пролетіли на висотах від 1800 до 2700 метрів нижче цивільного лайнера.

Ісландська дипломат заявив, що вони "регулярно висловлювали своє несхвалення прольотами невпізнаних російських військових літаків через небезпеку,яку вони становлять для пасажирських перевезень". Він також зазначив, що міністерство підтвердить своє несхвалення після цього інциденту.

Інцидент в Ісландії з російськими бомбардувальниками спричинив бурхливу реакцію в РФ. Свої емоції росіяни висловлюють у коментарях до новин на сайтах "РИА Новости" і "Эхо Москвы".

Як повідомляв "Апостроф", у вересні стався інцидент з перехопленням російським винищувачем американського літака-розвідника Р-8 "Посейдон" над Чорним морем.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ